Organisatie

Stichting Kruisen & Kapellen Gemeente Venray

De Stichting bestaat uit een bestuur en diverse vrijwilligers. Op deze pagina kun je naast het doel van de stichting kennismaken met de bestuursleden en vrijwilligers. 

Doel 

De doelstelling van de Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray is:
het bevorderen van de instandhouding van de veldkruisen en wegkapellen in de gemeente Venray en verder alles, dat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daarvoor kan helpen.

 

Bestuur

  • René Francken, Voorzitter
  • Helma Michels, Secretaris
  • Wil Weijers, Penningmeester
  • Harry Manders, Lid
  • Herman Janssen, Lid

Vrijwilligers

De werkzaamheden van Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray worden uitsluitend door vrijwilligers verricht. Mocht u belangstelling hebben voor onze werkzaamheden, neem dan gerust contact met ons op.

ANBI

De stichting staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling. Omdat zij ook een culturele instelling is, kunnen giften tot 125% op de aangifte in mindering worden gebracht. 

Atelier

Het onderkomen van de stichting is in het souterrain van de gymnastiekzaal aan de Pastoor van der Gaetstraat in Venray. De ingang is tegenover huisnummer 89. In dit souterrain heeft de stichting de beschikking over een vergaderruimte en een goed ingericht atelier. Deze atelierruimte neemt een belangrijke plaats in bij de uitvoering van de werkzaamheden. Op dinsdagavond én donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur zijn de vrijwilligers aan het werk.  Kom gerust eens kijken.

Werkzaamheden 

Beelden en corpussen vanuit een bestaand (origineel) beeld kopiëren in kunststof, schilderen en weerbestendig maken.
Kruishout maken naar originele voorbeeld of van tekening.
Beelden, corpussen en kruishout herstellen, ook voor derden. Het Wiel Oehlenfonds kan voor opdrachtgevers uit Limburg een gedeelte van de kosten voor zijn rekening nemen
Diverse werkzaamheden ten behoeve van de kruisen en kapellen.
Schilderen, schoffelen en schoonmaken van en bij de monumentjes van devotie in het veld.

Het onderhoud van de kapellen en kruisen in het veld is een probleem. U kunt bijspringen door lid te worden van de afdeling 3xS? 3xS staat voor Schoonmaken, Schoffelen, Schilderen. Daarmee is het buitenwerk kort samengevat. Je zou ook nog Snoeien of Stoffen kunnen bedenken, of Schuren, of Sponzen; ga zo maar door. De stichting hoopt dat een groepje vrijwilligers een paar keer per kwartaal bezig wil zijn om een aantal kapelletjes en kruisen bij te houden, zodat ze er weer prima bij staan. Vanzelfsprekend wordt voor een lijstje van de werkplekken gezorgd en voor materiaal en gereedschap.

Lijkt het u wel wat om bij te springen door dit soort werk te doen? Graag, u helpt ons echt. Mocht u belangstelling hebben voor onze werkzaamheden, neem dan gerust contact met ons op.

Atelier

Downloads

jaarverslagen

De jaarverslagen en de financiële verslagen van de stichting zijn online te lezen en te downloaden.

jaarverslag 2023 Financieel verslag 2023
Jaarverslag 2022 Financieel verslag 2022
Jaarverslag 2021 Financieel verslag 2021