BESTUURSWISSEL BIJ KRUISEN EN KAPELLEN

Op 2 juni 1981 ging de Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray van start. Dat is precies veertig jaar geleden. Eerst was zij een werkgroep van Veldeke-Venray, maar al gauw een zelfstandige en bloeiende organisatie. De groep helpt op allerlei manieren de eigenaren en verzorgers van de ruim zeventig kleine monumentjes van vroomheid langs de weg.

De stichting is uitgegroeid tot een vrijwilligersorganisatie, die al jarenlang een werkplaats heeft onder de gymzaal bij de voormalige basisschool De Toverbal in de wijk Desselke. Alle kapelletjes zijn in de loop van de jaren in goede staat gebracht en de originele beelden zijn intussen vervangen door kopieën. En de rest is feitelijk geschiedenis.

 

Koos Swinkels is van meet af aan de voorzitter geweest, met hart en ziel. Na zo’n lange periode is het tijd geworden om de voorzittershamer door te geven. Swinkels vond dat een moeilijke keuze, maar hij is blij met de opvolger die hij heeft gevonden. Dat is oud-ondernemer René Francken, die zijn sporen onder andere verdiende als fractievoorzitter van de lokale VVD en als lid en voorzitter van het Venrays Mannenkoor. Op 4 juni kreeg hij de voorzittershamer aangereikt.

Vanwege de beperkingen door corona is de viering van het veertigjarig jubileum van de stichting verplaatst naar juni volgend jaar. Dan kan het hopelijk alsnog groots worden gevierd. Uiteraard wordt dan ook nog stilgestaan bij deze bestuurswissel.