Kruisen en Kapellen plaatst enkele kruisen

 

Na een periode van restauratie aan de wegkruisen van de Horsterweg in Leunen, kruis van de Tunnelweg in Castenray en het corpus van de Enge Steeg heeft de stichting deze monumentjes van devotie afgelopen week weer terug geplaatst op de oorspronkelijk plaats. Daarnaast heeft de stichting het kruis opgehaald dat bij de Veltumse Kapel staat. Dit kruis wordt de komende maanden volledig opgeknapt zodat het in het najaar weer terug geplaatst kan worden.

2 weken geleden is ook het kruis van de Bolerostraat naar het atelier gebracht omdat dit door vandalen omgetrokken is en flink beschadigd. Hier is veel werk aan om het weer op te knappen.

Wellicht is het opgevallen dat de Stichting op diverse plaatsen in het veld  de bordjes heeft staan met de tekst “Monumentje in onderhoud”. Het is van groot belang om deze monumentjes voor het nageslacht te behouden, en de stichting houdt zich hiermee bezig voor zowel gemeentelijke monumentjes als ook particulier monumentjes.

Misschien vindt u het fijn om iets te betekenen voor de stichting dit kan op vele manieren. De stichting kan vrijwilligers plaatsen met velerlei vaardigheden. Hebt u interesse en neem contact op met het secretariaat kenkvenray@gmail.com.

zie ook www.kruisenenkapellenvenray.nl